Radionice kreativnog pisanja u Centru Baza – novi ciklus

U Centru Baza počinje novi ciklus Radionica kreativnog pisanja. Vodiće ih pisac Bojan Krivokapić.

Radionice kreativnog pisanja su prostor za čitanje, pisanje, analiziranje, brisanje, dorađivanje, razmišljanje. Prostor za individualni i zajednički rad, razgovor o pročitanom, dijalog o napisanom, informisanje o savremenoj književnosti i o odnosu književnosti i drugih umetnosti.

Radionice se održavaju ponedeljkom od 18.30h do 21h. Broj mesta je ograničen na 6 polaznika/ca. Na radionicu se mogu prijaviti svi zainteresovani koji su stariji od 18 godina. Ciklus će trajati 14 nedelja.

Svi/e zainteresovani/e se mogu prijaviti do četvrtka, 10. oktobra 2019. godine. Prijavu koja treba da sadrži osnovne podatke o osobi i 3 literarna teksta (bez obzira na žanr) poslati na e-mail: radionicapisanja.baza@gmail.com. Prva radionica se održava u ponedeljak, 14. oktobra 2019.

Cena radionica je 1200 dinara po susretu, uz mogućnost ostvarivanja popusta za plaćanje na mesečnom nivou (4000 din).

Neki/e od polaznika/ca prošlih ciklusa su objavili svoju poeziju ili kratku prozu na Portalu Strane, a Marijana Čanak je za pripovetku „Četiri brazgotine na telu, jedna u zemlji“ dobila prvu nagradu Laza Lazarević za najbolju pripovetku na srpskom jeziku za 2019. godinu.

O voditelju:

Bojan Krivokapić (1985) objavio je četiri knjige: „Trči Lilit, zapinju demoni“ (kratka proza), „Žoharov let“ (poezija), „Proleće se na put sprema“ (roman) i „Gnezdo dečaka“ (poezija). Dobitnik je nagrada za prozu: Ulaznica (Zrenjanin, 2011), Đura Đukanov (Kikinda, 2012), Edo Budiša (Pazin, 2014) i Mirko Kovač (Rovinj, 2018), kao i nagrade Mak Dizdar za zbirku poezije (Stolac, 2013). Njegov roman „Proleće se na put sprema“ ušao je i u uži izbor za NIN-ovu i najuži izbor za Vitalovu nagradu za 2017. godinu. Vodio radionice kreativnog pisanja u Omladinskom centru CK13, Centru za mlade KVART (Prijedor) i dr. Boravio na književnim rezidencijama u Sarajevu, Prištini, Pazinu, Tirani, Vizbiju, Rijeci i Cetinju. Bavio se antropološkim teatrom u Kamernom pozorištu muzike OGLEDALO. Završio komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Zvanični sajt: bojankrivokapic.com

O Centru Baza:

Baza centar je udruženje građana i građanki, koje deluje u oblastima ličnog treninga i razvoja socijalnih veština sa svim kategorijama stanovništva kroz programe treninga, alternativnog obrazovanja, sadržaje iz oblasti kulture i umetnosti i društvenog aktivizma. Nalazi se u Novom Sadu, ul. Lasla Gala 34.