ONLINE Radionice kreativnog pisanja

ONLINE Radionice kreativnog pisanja su prostor za čitanje, pisanje, analiziranje, brisanje, dorađivanje, razmišljanje. Prostor za individualni i zajednički rad, razgovor o pročitanom, dijalog o napisanom, informisanje o savremenoj književnosti i o odnosu književnosti i drugih umetnosti. Vodi ih Bojan Krivokapić.

Uz grupne radionice, postoji mogućnost i za individualne susrete.

Grupne radionice se održavaju radnim danima (grupa se dogovori koji dan joj najviše odgovara) i traju dva sata. Broj mesta po grupi je ograničen na troje polaznika/ce. Na radionicu se mogu prijaviti svi zainteresovani koji su stariji od 18 godina. Ciklus će trajati 10 nedelja. Cena radionica na mesečnom nivou iznosi 4400 din. Ciklusi počinju kako se koja grupa oformi. Konkurs je stalno otvoren.

Individualni susreti se održavaju u dinamici koja odgovara polazniku/ci i traju sat i po po susretu. Cena jednog susreta je 2000 din.

Prijavu koja treba da sadrži osnovne podatke o osobi i tri literarna teksta (bez obzira na žanr) poslati na e-mail: bk@bojankrivokapic.com.

O voditelju:

Bojan Krivokapić (1985) objavio je četiri knjige: „Trči Lilit, zapinju demoni“ (kratka proza), „Žoharov let“ (poezija), „Proleće se na put sprema“ (roman) i „Gnezdo dečaka“ (poezija). Dobitnik je nagrada za prozu: Ulaznica (Zrenjanin, 2011), Đura Đukanov (Kikinda, 2012), Edo Budiša (Pazin, 2014) i Mirko Kovač (Rovinj, 2018), kao i nagrade Mak Dizdar za zbirku poezije (Stolac, 2013). Njegov roman „Proleće se na put sprema“ ušao je i u uži izbor za NIN-ovu i najuži izbor za Vitalovu nagradu za 2017. godinu. Dobitnik je nagrade Mirko Kovač za najbolje delo maldog autora u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori (za roman „Proleće se na put sprema“). Vodio radionice kreativnog pisanja u Omladinskom centru CK13, Centru za mlade KVART (Prijedor) i dr. Boravio na književnim rezidencijama u Sarajevu, Prištini, Pazinu, Tirani, Vizbiju, Rijeci i Cetinju. Bavio se antropološkim teatrom u Kamernom pozorištu muzike OGLEDALO. Od 2017. vodi radionice kreativnog pisanja u novosadskom Centru BAZA. Završio komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Zvanični sajt: bojankrivokapic.com