NOVO: Tekst-o-kret

Radite na romanu ili kratkim pričama? Želite da razvijete uverljive likove? Važan vam je proces, istraživanje, prepoznajte značaj rada u malim grupama?

Napravili smo za vas posebnu radionicu koja spaja tekst i pokret: Tekst-o-kret. U pitanju je dvodnevna radionica na kojoj se autorke i autori bave razvojem svojih likova kroz jedinstveni proces istraživanja putem pokreta.

Radimo na idejama, likovima u nastajanju ili već gotovim tekstovima, ali upravo vašim, kako bismo osigurali personalizovani rad i zagarantovali rezultate.

Radionica će obuhvatiti telesne vežbe, informacije vezane za razumevanje telesne posture, fizioloških i psiholoških implikacija relevantnih za rad na tekstu, te primenu ovoga kroz literarne vežbe i rad na tekstovima učesnica i učesnika.

***

Program:

Pre početka radionice, tačnije do 12. februara 2020. potrebno je poslati prijave u vidu kraćeg teksta s najmanje dva lika (tekst do 1800 karaktera s proredima) na adresu jogakonceptstudio@gmail.com

Radionica će se održati u subotu, 15. i nedelju, 16. februara 2020. od 11h do 15h u Joga koncept studiju, Novosadskog sajma 3, Novi Sad.

Subota
11-12h45: Upoznavanje. Telesne vežbe, posturalna laboratorija.
13h-15h: Fiziološke i psihološke implikacije posture i pokreta. Literarne vežbe.

Nedelja
11-12h45: Istraživanje u pokretu kroz zadate vežbe.
13h-15h: Raspisivanje tekstova, čitanje i analiza.

***

Cena radionice je 4800 dinara za oba dana.

Broj učesnika je ograničen na sedmoro, kako bismo osigurali kvalitet rada.

Voditelji radionice su Bojan Krivokapić, pisac i voditelj radionica kreativnog pisanja, i Anica Stojanović osnivačica i instruktorka Joga koncept studija.